Nieuws

Vboek is ons back-office systeem speciaal ontwikkeld voor de boekhandel. Vboek is nu uitgebreid met ISBN-lookup.

Vboek3 bèta versie is online en wordt getest.


Tegelijkertijd is dit back-office systeem ook geschikt gemaakt voor andere producten van het midden- en kleinbedrijf. In principe is een virtuele winkel met alle soorten artikelen mogelijk. Dit systeem zullen we Vbo (Virtuele backOffice) noemen.


Er is nu ook een back-office systeem beschikbaar voor het organiseren van evenementen.


Bezoek ook ons Antiquariaat Betaboeken


ISBN-Lookup

ISBN Opzoeken

Vboek is uitgebreid met een opzoek systeem voor ISBN nummers. Bij het invoeren van boeken is dat zeer handig. U scant of typt de ISBN in het daarvoor bestemde veld, klikt op 'opzoeken' en als het boek gevonden wordt, worden automatisch de auteur, titel, uitgever en publicatiejaar in de juiste velden ingevuld. Deze functionaliteit kan een hoop tijd en moeite besparen bij het invoeren van boeken!

Werking

Om dit mogelijk te maken hebben we een twee stappen systeem ontworpen. In eerste instantie wordt de isbn opgezocht in de eigen, uitgebreide, database. Als het daar niet wordt gevonden, wordt er online in de database van isbndb.com gezocht. Dit is een grote database met, meest engelse titels.

Database

Onze eigen database bevat inmiddels 1,9 miljoen unieke ISBN's. Daarvan zijn er 330.000 unieke nederlandse, 220.000 unieke duitse en 85.000 unieke franse isbn-nummers. Het merendeel is ook daar engels (1,2 miljoen).
Deze database wordt wel voortdurend uitgebreid met geslaagde online zoekresultaten, aangekochte databestanden, door gebruikers ingevoerde boeken en door ons eigen netbotje, dat internet afschuimt op zoek naar onbekende ISBN's.